Reţetă - Doogh

| 2 Comments | No TrackBacks
O reţetă simplă, uşor de reprodus acasă, numai bună vara. Numită şi Doogh, adică [provenit] din lapte. Se consuma ca aperitiv sau ca răcoritor în Turcia, Iran, Armenia, etc.
Detalii în desen, dacă acompaniaţi cu lipie cu ceapă, ei bine, în Romania lipia o găsiţi la supermarketuri (Real, Plus, se numeşte şi lipie libaneză), de acolo se aprovizionează shaormeriile din oraş. Dacă vreţi să vă răsfăţaţi prietenii cu un aperitiv delicios, simplu şi uşor de preparat, faceţi doogh! Se mai serveşte şi cu ceapă crocantă învelită în bucăţi de lipie, rezultatul e apetisant.

Doogh recipe

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/222

2 Comments

Nu ştiam că-i zice şi aşa...dar m-am documentat între timp:)Ayran ştiam că-i zice acestei băuturi delicioase...doogh e denumirea folosită în Iran. Personal trăiam cu impresia(evident greşită) că e specific turcilor...Mai rămâne să mă lămuresc de unde iau iaurt natural...Merge şi cu iaurt din comerţul capitalist, dar sunt sigură că e delicios cu iaurt "adevărat".

Leave a comment